Hallo – Ik ben een Bi-Vocational Pastor

Hallo – Ik ben een Bi-Vocational Pastor

Er zijn ongeveer 335.000 tempels in de Verenigde Staten. Bovendien heeft 59% of 177.000 van hen op een willekeurige zondag minder dan 100 personen. Van de 177.000 hebben een enorm aantal van hen 50 of minder week na week in de kapel. Vanwege deze aantallen is er een kolossale bijeenkomst van ministers in de VS die bekend zijn geworden als ministers van Bi-Vocational. Enige tijd geleden noemden we ze “onderhoudsarme ministers.” De term weinig onderhoud past niet. Bi-Vocational Pastors onderhouden twee bronnen van inkomsten. Ze werken bij een of andere roeping om de primaire bron van hun salaris te betalen en ze bedienen de gemeente. Maar wees ervan afhankelijk, er is geen minister die weinig onderhoud vereist. Je bent een minister of je bent of niet.

Ministers hebben een enorme onderneming. De rol van de predikant is door de jaren heen gevorderd omdat onze manier van leven is veranderd. De minister was enige tijd geleden een sleutelfiguur in het netwerk. Alles bij elkaar genomen herinner ik me de dag dat predikanten advies kregen voordat er belangrijke gelegenheden gepland waren op de buurtscholen. Geen enkele school zou een gelegenheid op woensdagavond plannen. Ze zouden niet willen worstelen met de kapel en zijn oefeningen.

Naarmate onze manier van leven zich heeft ontwikkeld, hebben ook onze plaatsen van aanbidding en onze predikers zich ontwikkeld. Nooit meer is de congregatie het middelpunt van netwerkoefeningen, zelfs niet in kleinere en provinciale netwerken. Sport, school, band, beweging, piano-oefeningen en verschillende oefeningen verwijderen onze jongeren op eindeloze manieren waarop voogden elkaar heen en weer ontmoeten. De kerk heeft een tweede of derde behoefte in onze planning opgenomen. Scout camp outs, voetbalcompetities, rivaliteit tussen bands, ensembleshows en rivaliteit gaan allemaal vooraf aan de kerk.

Ministers zijn in tal van netwerken steeds minder relevant geworden. Tempels zijn kleiner geworden. Het effect van de minister is eveneens grotendeels afgenomen. Om dat patroon te veranderen, moet een predikant zichzelf in het netwerk opnemen en doordrenken. Er zijn netwerkoefeningen die hij moet gaan doen om een ​​aspect van het netwerk te worden. Er zijn sturende eisen die naar het takenoverzicht van de ministers tuimelen. Hij verricht in feite relaties en herdenkingsdiensten en gewoonlijk zijn deze voor personen die niet naar zijn gemeente gaan. Hij bezoekt de medische klinieken en met het ontwikkelen van meer doorgewinterde vergaderingen is het een steeds groter aspect van zijn taak. De predikant bezoekt de insluiting, gasten van de gemeente, de niet-kerkelijken en anderen die zijn tijd werven of nodig hebben. Voorgangers hebben verplichtingen in de adviesgroep om zijn gezag binnen de gemeente uit te oefenen. Het is een hele dag werk, of hij nu wordt betaald als een fulltime bedienaar of niet.

Al met al, wat is een Bi-Vocational minister en hoe kan dit passen in het conventionele model dat we hebben bedacht voor de minister? De Bi-Vocational minister is een minister die alles doet wat een andere minister doet, maar met minder tijd. Deze predikant is gedwongen meer energie buiten het gezin te steken dan ze misschien willen, extra pauze rond de avondtijd dan van onschatbare waarde is en regelmatig extra tijd weg van het werk om dingen voor de gemeente gedaan te krijgen door gebruik te maken van hun excursietijd dan normaal zou zijn.

Bovendien klagen de meeste ministers van Bi-Vocational niet. Ze mopperen niet omdat ze bij de dienst worden geroepen. Ze zeuren niet omdat ze beseffen dat deze kleine huizen van aanbidding het niet kunnen verdragen een prediker een redelijk loon te betalen. Deze huizen van aanbidding zijn vereerd om iemand van de boring van hun Bi-Vocational minister te hebben en dat weten ze.

Bi-beroepsministers vervullen vrijwel elke functie die er is in het domein van vreedzame autoriteiten. Het zijn Senior Pastors, Muziek Pastors, Jeugd Pastors, Education Pastors, Family Pastors, Discipelschap Pastors, Evangelism Pastors en waarschijnlijk meer dan dit. Zeg bovendien dankbaarheid jegens God voor deze dienaren en hun plicht om te dienen.

Talrijke ministers van Bi-Vocational zijn experts, bijvoorbeeld instructeurs, directeuren, zakenpioniers of dealsexperts. Anderen zijn ontwikkelingswerkers, chauffeurs van schoolvervoer of agenten. Soms hebben ze hun eigen organisatie, maar in alle gevallen werken ze aan wat ze doen om hun cheques te krijgen, zodat ze kunnen invallen als predikant van een gemeente.

Share